Quins són els súper ingredients per a una pell bonica?

pell
juny 11, 2021

Àcid hialurònic

No fa falta presentar aquesta molècula estrella de la cosmètica. L’àcid hialurònic és conegut pel seu poder hidratant per a la pell. Es pot comparar amb una esponja, present de manera natural en el cos, que potencia la turgència de la pell i la frescor del cutis. Crea una barrera protectora en la superfície de la pell per a mantenir-la hidratada durant tot el dia i fer desaparèixer les arrugues per a aconseguir un efecte lífting, la qual cosa el converteix en un extraordinari aliat antiedat. L’àcid hialurònic no és present com a tal en la dieta, però uns certs nutrients poden potenciar la seva síntesi i altres inhibir-la.

Omega 3

L’Omega 3 estimula la producció de col·lagen, que és essencial per a una pell ferma i sense arrugues. Es pot trobar en el peix, però també en diversos aliments d’origen vegetal com les llavors de cànem, les llavors de xia, les nous i les llavors de lli, però també en les cols de Brussel·les.

Vitamina A 

La vitamina A ajuda a combatre la pell grassa i a curar l’acne. El betacarotè és un antioxidant que ajuda a destruir els radicals lliures del cos que redueixen la producció de col·lagen i, per tant, contribueixen a les arrugues i a la falta de fermesa. La vitamina A també conté retinol, que és important per a la producció i el creixement de les cèl·lules i, per tant, per a mantenir la pell sana i ferma. La vitamina A se troba en les pastanagues, el bròquil, els tomàquets, els moniatos, els espinacs, etc.

Vitamina E

La vitamina E ajuda a reduir els danys dels raigs UV en la pell. És un antioxidant, per la qual cosa també protegeix la pell dels radicals lliures i protegeix la barrera cutània. També és antiinflamatori, cosa que pot calmar i suavitzar la pell. És un gran aliat especialment per a les pells seques. La vitamina E es troba en molts aliments com l’alvocat, les ametlles, les llavors de gira-sol, els espàrrecs, els pebrots i el mango.

Vitamina K
La vitamina K ajuda a estimular la circulació sanguínia en el cos, la qual cosa pot ajudar a combatre les ulleres. També ajuda al cos a sanar i ajuda amb les estries, per exemple. Es troba en verdures verdes com els espinacs, la col arrissada, les bledes, el bròquil, les cols de Brussel·les i la coliflor. 

Vitamina C

La vitamina C és un extraordinari ingredient de lluentor que proporciona a la pell la famosa “lluentor” que tots busquem per a tenir una pell radiant. La vitamina C té una acció preventiva contra l’envelliment de la pell i ajuda a reduir les arrugues i les línies d’expressió, les ulleres i les taques. Es troba en el famós suc de taronja, i també en molts aliments com les maduixes, el bròquil, els pebrots vermells, les cireres, el julivert, la col arrissada i el kiwi.

Antioxidants

Els antioxidants són membres de l’equip “antienvelliment de tot el cos”. Lluiten contra els radicals lliures que danyen les cèl·lules de la pell i provoquen el seu envelliment. 

Els antioxidants es troben en molts aliments com els tomàquets o la síndria, rics en licopé, i també en els nabius, les maduixes i, la millor notícia del món, la xocolata.

Seleni

El seleni és un mineral antioxidant que ajuda a protegir les cèl·lules del mal dels radicals lliures. El seleni també pot reduir els grans i l’acne. Es troba en les nous i en la civada. 

Proteïnes

Les proteïnes són importants per a la producció de col·lagen, responsable de la bona estructura de la pell i de la seva fermesa. I sí, hi ha moltes fonts de proteïnes diferents de les animals! Es poden trobar en la quinoa, les llavors de cànem, la fruita seca, els llegums, els pèsols, el llevat nutricional i el tofu, entre altres…

Vitamina B

Les vitamines B es troben en molts aliments. La B1 pot trobar-se en l’arròs o les llavors de gira-sol, la B2 en els flocs de civada o les mongetes, la niacina en les llenties o els plàtans, la B5 en els bolets, la col o els cigrons i la B7 en els ous o els espinacs. L’àcid fòlic es troba en els espàrrecs, l’enciam romà i els pèsols. 

La B12 és més difícil d’obtenir si s’emporta una dieta basada en plantes, per la qual cosa és millor prendre un suplement. També es troba en l’espirulina i el llevat nutricional.

Pren nota de tots aquests consells!

Entrades relacionades

Compte amb el colesterol!

Compte amb el colesterol!

Què és el colesterol? El colesterol és un tipus de greix que es forma al fetge a partir d'aliments grassos i que exerceix diverses funcions en el nostre organisme. Quan el nivell de colesterol en sang augmenta i passa per sobre dels 200 mg/dl estem parlant...

Claus per a passar unes festes de Nadal saludables

Claus per a passar unes festes de Nadal saludables

Les claus per a passar unes festes de Nadal saludables t'ajudaran a passar-ho bé sense por de caure malalt i gaudir agradablement amb els teus sers estimats i amics. Per això, avui t’explicarem algunes de les recomanacions més efectives.  La prevenció de...

El sobrepès i l’obesitat infantil: Tractament i prevenció

El sobrepès i l’obesitat infantil: Tractament i prevenció

D'acord amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 2016, 41 milions de nens menors de cinc anys estaven en sobrepès o eren obesos, i hi havia més de 340 milions de nens i adolescents (de 5 a 19 anys) amb sobrepès o obesitat. L'obesitat no és qüestió d'estètica,...