Determinacions analítiques

 

A la Farmàcia Girbau realitzem el control del nivell de glucosa en sang, colesterol i triglicèrids mitjançant una prova ràpida fàcil i fiable, que consisteix en l’extracció d’una gota de sang del dit. Els resultats de la prova són gairebé immediats, només en 3 minuts obtindràs les teves analítiques.

NIVELLS DE GLUCOSA EN SANG

La diabetis és una malaltia metabòlica que es caracteritza perquè l’organisme fa un ús escàs de la glucosa. La glucosa és un sucre que, un cop a les cèl·lules, actua com a font d’energia per tal de dur a terme els processos vitals. Si el cos és incapaç d’aprofitar-la, en lloc de penetrar a les cèl·lules, s’acumula a la sang i provoca una hiperglucèmia. La hiperglucèmia és l’augment del nivell de glucosa a la sang.

La diabetis és una malaltia crònica que requereix un bon control metabòlic per evitar o frenar possibles complicacions a llarg termini. Per aquest motiu, és bàsic  portar un control regular dels seus nivells.

NIVELL DE TRIGLICÈRIDS

Es considera que els triglicèrids en sang són normals quan el valor és inferior a 150 mg/dl. L’augment de triglicèrids és considerat un factor de risc ja que augmenta les probabilitats de tenir un infart de miocardi o un accident cerebrovascular.

NIVELL DE COLESTEROL

El colesterol és un element essencial per al bon funcionament de l’organisme. Forma part de les membranes cel·lulars de tots els nostres òrgans, com per exemple el fetge, els ronyons i el cervell. També té un paper clau en la formació de les hormones, la vitamina D i les sals biliars.

Els nivells de colesterol en sang provenen en un 70% de la formació al fetge i el 30% restant s’ingereix amb els aliments. Quan la quantitat de colesterol en sang és superior a la que l’organisme necessita, es diagnostica una hipercolesterolèmia. L’excés de colesterol es diposita a les parets arterials i, al llarg dels anys, dona lloc a l’arterioesclerosi. Aquest fet implica que les artèries es facin més dures, rígides i estretes. Els dipòsits fins i tot poden arribar a impedir el pas de la sang per l’artèria.

A la Farmàcia Girbau determinem el perfil lipídic que inclou els triglicèrits, el colesterol total i les HDL (anomenat colesterol bo) i LDL (anomenat colesterol dolent)