Tensió arterial

 

La hipertensió arterial incrementa el risc de patir malalties cardiovasculars, principalment l’ictus i l’infart agut de miocardi. És un dels factors de risc més importants, però també és fàcil de detectar i es pot tractar de manera eficaç i senzilla amb medicació i uns correctes hàbits de vida.

Una tensió arterial per sobre de 140/90 mmHg es considera hipertensió. Les causes de patir una hipertensió poden ser multiples i estar relacionades amb el funcionament de molts òrgans. Una pujada de tensió pot donar símptomes com mal de cap, nàusea i vòmits, confusió, canvis a la visió i sagnat nasal.

Prendre’s la tensió arterial regularment és una excel.lent  mesura preventiva. A la Farmàcia Girbau t’oferim la possibilitat de seguir un control periòdic dels nivells de tensió arterial.

A més, retardar o prevenir la hipertensió és possible amb un estil de vida saludable. Així, seguir una dieta equilibrada i baixa en sal, fer esport regularment, no fumar i moderar el consum d’alcohol són recomanacions bàsiques que serveixen com a prevenció de la hipertensió.