Claus per a passar unes festes de Nadal saludables

nadal saludable
des. 17, 2021

Les claus per a passar unes festes de Nadal saludables t’ajudaran a passar-ho bé sense por de caure malalt i gaudir agradablement amb els teus sers estimats i amics. Per això, avui t’explicarem algunes de les recomanacions més efectives. 

La prevenció de malalties durante el Nadal

Per Nadal, és quan més estona passem en llocs tancats i quan més enfatitzem les mostres d’afecte i el contacte físic. Per això és important que, per a poder passar unes festes de Nadal saludables, seguim al peu de la lletra les recomanacions següents:

 • Tothom hauria d’estar vacunat contra el Covid-19, fin si tot ara, que els nens també ho poden fer. Per això cal estar al dia i informar-se sovint sobre com avancen les indicacions de CatSalut. 
 • L’ús de la mascareta continua sent obligatori, especialment en llocs públics. No importa si es compta amb totes les dosis de les vacunes. 
 • Si estàs malalt o presentes símptomes, no has d’assistir a les celebracions ni de fer una festa a casa teva. 
 • Evitar els llocs amb poca ventilació o molta aglomeració de gent. 
 • Si tens símptomes COVID-19 o has tingut contacte amb una persona contagiada, no dubtis a fer-te la prova. 

En cas que tinguis plans de viatjar, es recomana:

 • Conèixer l’estatus del COVID-19 en el destí on estàs pensant viatjar, ja que cada govern pot tenir unes certes restriccions per a l’ingrés al país, pel tema de la pandèmia. 
 • Utilitzar les màscares dins i fora de l’avió. Per als viatges, les més utilitzades són les que cobreixen bé tant el nas com la boca. 
 • Si has estat en contacte amb algú contagiat amb COVID-19 o estàs tenint símptomes, no facis cap viatge. 
 • Abans i després de realitzar el viatge és obligatori fer-se la prova. 
 • Si no has completat la dosi de vacunació, és indispensable fer-se la prova de 1-3 dies abans de viatjar. 

Però, si ja has tornat del viatge, les recomanacions son les següents:

 • Mantenir-se alerta als símptomes del COVID-19. 
 • Si no et fas cap prova de detecció després del viatge, queda’t durant 10 dies a casa. 
 • De tenir algun indici de COVID-19, el millor que pots fer és aïllar-te i evitar que algú més pogui contagiar-se. 
 • Finalment, en totes les situacions també s’han de mantenir les mesures generals com rentar-se les mans amb freqüència.

A la Farmàcia Girbau estem segurs que la millor manera de passar unes festes de Nadal saludables és cuidant-te a tu i als teus estimats amb les nostres recomanacions. Bones festes!

Entrades relacionades

Compte amb el colesterol!

Compte amb el colesterol!

Què és el colesterol? El colesterol és un tipus de greix que es forma al fetge a partir d'aliments grassos i que exerceix diverses funcions en el nostre organisme. Quan el nivell de colesterol en sang augmenta i passa per sobre dels 200 mg/dl estem parlant...

El sobrepès i l’obesitat infantil: Tractament i prevenció

El sobrepès i l’obesitat infantil: Tractament i prevenció

D'acord amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 2016, 41 milions de nens menors de cinc anys estaven en sobrepès o eren obesos, i hi havia més de 340 milions de nens i adolescents (de 5 a 19 anys) amb sobrepès o obesitat. L'obesitat no és qüestió d'estètica,...

Tres alternatives saludables al cafè

Tres alternatives saludables al cafè

Ets de les persones que necessita un cafè al matí per començar el dia amb bon peu? En prens més de tres cafès al dia? Creus que sense el cafè no pots aguantar el ritme? Gairebé ningú qüestiona que la cafeïna, consumida moderadament, pot produir sensacions agradables....