Compte amb el colesterol!

colesterol
maig 18, 2022

Què és el colesterol?

El colesterol és un tipus de greix que es forma al fetge a partir d’aliments grassos i que exerceix diverses funcions en el nostre organisme. Quan el nivell de colesterol en sang augmenta i passa per sobre dels 200 mg/dl estem parlant d’hipercolesterolèmia.

Aquesta presència superior de colesterol està lligat a problemes coronaris, a l’estil de vida, al sexe de la persona i al tipus de dieta.

Encara que no ho creguis, és un problema que sofreix un ampli percentatge de la població i que és important regular perquè no desemboqui en problemes majors.

Quines són les causes de la hipercolesterolèmia?

Els principals motius de la hipercolesterolèmia són: una alimentació poc saludable i amb molt alt contingut en grasses saturades i la falta d’exercici físic.

Es pot prevenir la hipercolesterolèmia?

Les principals recomanacions per prevenir la hipercolesterolèmia són:

  • Mantenir un pes adequat. Si sofreixes obesitat o sobrepès, és molt important que perdis pes.
  • Moderar el consum d’alcohol i evitar l’excés de tabac.
  • Seguir una dieta equilibrada. Evitar les grasses saturades, consumir diàriament aliments amb alt contingut en fibra i evitar la sal.
  • Medir periòdicament els nivells de colesterol. Vigila el teu colesterol a través d’una anàlisi regular de sang, sobretot si existeixen antecedents familiars amb aquest problema.
  • Realitza exercici físic aeròbic moderat. Un mínim de 30 minuts 5 dies a la setmana, amb una intensitat de 60-80% de la freqüència cardíaca màxima.

Controlar el teu colesterol és més fàcil del que sembla i la teva salut ho agrairà! No descuidis el teu colesterol aquest estiu!

Entrades relacionades

Claus per a passar unes festes de Nadal saludables

Claus per a passar unes festes de Nadal saludables

Les claus per a passar unes festes de Nadal saludables t'ajudaran a passar-ho bé sense por de caure malalt i gaudir agradablement amb els teus sers estimats i amics. Per això, avui t’explicarem algunes de les recomanacions més efectives.  La prevenció de...

El sobrepès i l’obesitat infantil: Tractament i prevenció

El sobrepès i l’obesitat infantil: Tractament i prevenció

D'acord amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 2016, 41 milions de nens menors de cinc anys estaven en sobrepès o eren obesos, i hi havia més de 340 milions de nens i adolescents (de 5 a 19 anys) amb sobrepès o obesitat. L'obesitat no és qüestió d'estètica,...

Tres alternatives saludables al cafè

Tres alternatives saludables al cafè

Ets de les persones que necessita un cafè al matí per començar el dia amb bon peu? En prens més de tres cafès al dia? Creus que sense el cafè no pots aguantar el ritme? Gairebé ningú qüestiona que la cafeïna, consumida moderadament, pot produir sensacions agradables....