CAMES INFLADES PER LA RETENCIÓ DE LÍQUIDS: CAUSES I CONSELLS PER  ALLEUJAR EL DOLOR

piernas hinchadas
juny 17, 2022
m

Els viatges llargs amb avió o en automòbil, igual que romandre dempeus o assegut per temps prolongat poden provocar inflor als peus i als turmells. Els hi passa a persones de totes les edats en èpoques amb altes temperatures, i en especial, a les persones grans. 

La retenció de líquids o edema és la inflamació causada per l’acumulació excessiva de líquids en el cos que s’acumula sota la pell, dins dels teixits que estan fora del sistema circulatori. 

Vols evitar la retenció de líquids? Continua llegint! 

  • Segueix una dieta saludable sense alcohol i tabac i redueix el consum de sal en els aliments, ja que aquesta produeix retenció de líquids, la qual cosa, afavoreix a la inflor. 
  • Si teletreballes, pren-te uns minuts cada cert temps (cada hora, per exemple) per a posar-te dempeus, caminar o fer un petit passeig.
  • L’activitat física moderada com caminar, nedar o fer ioga millora la circulació i redueix la retenció de líquids. 
  • Evita la roba molt ajustada, ja que obstrueix la circulació. Tingues en compte també els mitjons i el calçat.
  • Els banys d’aigua freda afavoreixen la circulació sanguínia i tenen un efecte vasoconstrictor. 
  • Beure aigua o infusions regularment contribueix a una correcta activitat renal i, per tant, a eliminar líquids de l’organisme. 

La retenció de líquids a les cames, generalment, és un símptoma negatiu i, per tant, és important tractar-lo quan es detecta. De no fer-ho, algunes de les seves conseqüències poden anar des de l’aparició de cel·lulitis fins a la disminució de la flexibilitat en les articulacions o problemes circulatoris greus.

Addicionalment als consells esmentats, existeixen solucions drenants que ajuden a combatre aquesta síndrome i que es poden trobar a la farmàcia. El més recomanable és acudir al teu farmacèutic/a de confiança perquè aquest/a t’assessori.

Entrades relacionades

8 consells per uns ossos forts

8 consells per uns ossos forts

L'osteoporosi és la pèrdua de la densitat dels ossos. Quan es perd densitat, els ossos es debiliten i es fracturen més fàcilment. Una de cada tres dones patirà una fractura osteoporòtica a la vida. Per això és tan important tenir una bona salut òssia, anoteu tots...

La síndrome de l’ull sec: símptomes i tractament

La síndrome de l’ull sec: símptomes i tractament

¿Què és? L'ull sec és una malaltia que consisteix en l'escassedat de quantitat de llàgrimes i/o en el deteriorament de la seva qualitat, fet que produeix la inflamació de la superfície de l'ull. Acostuma a ser bilateral i és més comú en dones que no pas en homes,...

Caiguda del cabell a la tardor: perquè no cal alarmar-se

Caiguda del cabell a la tardor: perquè no cal alarmar-se

A la tardor la caiguda de cabells és tot un clàssic! Tot i així, aquest problema es pot combatre. Amb el canvi d'estació i l'arribada del fred, el cabell comença a caure una mica més del què és habitual. Durant la tardor cauen una mitjana de 100 pèls al dia en comptes...