CAMES INFLADES PER LA RETENCIÓ DE LÍQUIDS: CAUSES I CONSELLS PER  ALLEUJAR EL DOLOR

piernas hinchadas
juny 17, 2022
m

Els viatges llargs amb avió o en automòbil, igual que romandre dempeus o assegut per temps prolongat poden provocar inflor als peus i als turmells. Els hi passa a persones de totes les edats en èpoques amb altes temperatures, i en especial, a les persones grans. 

La retenció de líquids o edema és la inflamació causada per l’acumulació excessiva de líquids en el cos que s’acumula sota la pell, dins dels teixits que estan fora del sistema circulatori. 

Vols evitar la retenció de líquids? Continua llegint! 

  • Segueix una dieta saludable sense alcohol i tabac i redueix el consum de sal en els aliments, ja que aquesta produeix retenció de líquids, la qual cosa, afavoreix a la inflor. 
  • Si teletreballes, pren-te uns minuts cada cert temps (cada hora, per exemple) per a posar-te dempeus, caminar o fer un petit passeig.
  • L’activitat física moderada com caminar, nedar o fer ioga millora la circulació i redueix la retenció de líquids. 
  • Evita la roba molt ajustada, ja que obstrueix la circulació. Tingues en compte també els mitjons i el calçat.
  • Els banys d’aigua freda afavoreixen la circulació sanguínia i tenen un efecte vasoconstrictor. 
  • Beure aigua o infusions regularment contribueix a una correcta activitat renal i, per tant, a eliminar líquids de l’organisme. 

La retenció de líquids a les cames, generalment, és un símptoma negatiu i, per tant, és important tractar-lo quan es detecta. De no fer-ho, algunes de les seves conseqüències poden anar des de l’aparició de cel·lulitis fins a la disminució de la flexibilitat en les articulacions o problemes circulatoris greus.

Addicionalment als consells esmentats, existeixen solucions drenants que ajuden a combatre aquesta síndrome i que es poden trobar a la farmàcia. El més recomanable és acudir al teu farmacèutic/a de confiança perquè aquest/a t’assessori.

Entrades relacionades

Compte amb el colesterol!

Compte amb el colesterol!

Què és el colesterol? El colesterol és un tipus de greix que es forma al fetge a partir d'aliments grassos i que exerceix diverses funcions en el nostre organisme. Quan el nivell de colesterol en sang augmenta i passa per sobre dels 200 mg/dl estem parlant...

Quin és l’ordre correcte d’aplicació dels cosmètics?

Quin és l’ordre correcte d’aplicació dels cosmètics?

En cosmètica l'ordre dels factors sí que altera el resultat, així que és molt important que tinguis clar com aplicar els teus cosmètics per a una rutina de bellesa perfecta. En general, els productes s'apliquen de menor a major densitat. És a dir, els més lleugers han...