Caiguda del cabell a la tardor: perquè no cal alarmar-se

set. 23, 2022

A la tardor la caiguda de cabells és tot un clàssic! Tot i així, aquest problema es pot combatre.

Amb el canvi d’estació i l’arribada del fred, el cabell comença a caure una mica més del què és habitual. Durant la tardor cauen una mitjana de 100 pèls al dia en comptes dels habituals 30-60, cosa que fa que sigui un problema que acostumi a preocupar. Tot i així, no t’espantis! 

Què podem fer per evitar la caiguda del cabell?

T’expliquem com pots millorar aquest problema durant els mesos de fred: 

  • Dur a terme un reforç vitamínic de 3 mesos abans de la temporada. Els dermatòlegs recomanen complexos de vitamines com les B5, B6, aminoàcids, sofre, magnesi i silici. És recomanable triar complements alimentaris de qualitat (grans marques o ecològics).
  • Massatges al cuir cabellut! Els massatges al cuir cabellut estimulen la circulació sanguínia i fan que els cabells joves creixin més forts.
  • Cal rentar el cabell regularment (però tampoc cada dia). Pensar que el cabell cau més com més el rentes és un mite. El cabell que cau quan es renta és, en la majoria dels casos, mort, i per tant, ja està esquinçat. El xampú ajuda a eliminar el greix, la brutícia i la contaminació, que afavoreixen la caiguda del cabell.
  • Aposta per una bona dieta: L’alimentació és un dels factors més importants per mantenir sa i fort el cabell. Tria aliments rics en ferro i vitamina B durant aquesta temporada per prevenir-ne la caiguda excessiva.
  • Que no se t’oblidi la hidratació! Beu aigua, sucs o infusions. Amb una correcta hidratació podràs retenir l’aigua que perd el teu cabell i proporcionaràs humitat natural a la zona capil·lar, cosa que ajudarà a retornar la flexibilitat i el moviment al teu cabell.

Com ja has pogut observar, un estil de vida saludable és fonamental perquè la caiguda del cabell no sigui excessiva. Si veus que no disminueix en uns mesos, consulta un especialista!

Entrades relacionades

Saps com evitar els virus gastrointestinals?

Saps com evitar els virus gastrointestinals?

La gastroenteritis és la inflamació o inflor de la membrana interna de l'estómac i intestí, per causa, la majoria de vegades, d'una infecció d'origen víric. Aquesta patologia ve sovint acompanyada d’altres símptomes com vòmits, febre i dolor abdominal, i es denomina...

Què en saps de l’osteoporosi?

Què en saps de l’osteoporosi?

El 20 d'octubre, se celebra el Dia Mundial de l'Osteoporosi, una malaltia crònica i progressiva característica per la disminució de la massa òssia i el deteriorament dels ossos que provoca que aquests es tornin més porosos i fràgils, fet que fa que resisteixin pitjor...

5 consells per desfer-te de la depressió post-vacacional 

5 consells per desfer-te de la depressió post-vacacional 

La "depressió post-vacacional" és la síndrome experimentada per algunes persones després de la tornada de vacances. Començar de nou la rutina, la feina, cuidar els nens, els deures de l'escola, els estudis, etc., pot arribar a produir irritabilitat, desànim, tristesa,...