Caiguda del cabell a la tardor: perquè no cal alarmar-se

set. 23, 2022

A la tardor la caiguda de cabells és tot un clàssic! Tot i així, aquest problema es pot combatre.

Amb el canvi d’estació i l’arribada del fred, el cabell comença a caure una mica més del què és habitual. Durant la tardor cauen una mitjana de 100 pèls al dia en comptes dels habituals 30-60, cosa que fa que sigui un problema que acostumi a preocupar. Tot i així, no t’espantis! 

Què podem fer per evitar la caiguda del cabell?

T’expliquem com pots millorar aquest problema durant els mesos de fred: 

  • Dur a terme un reforç vitamínic de 3 mesos abans de la temporada. Els dermatòlegs recomanen complexos de vitamines com les B5, B6, aminoàcids, sofre, magnesi i silici. És recomanable triar complements alimentaris de qualitat (grans marques o ecològics).
  • Massatges al cuir cabellut! Els massatges al cuir cabellut estimulen la circulació sanguínia i fan que els cabells joves creixin més forts.
  • Cal rentar el cabell regularment (però tampoc cada dia). Pensar que el cabell cau més com més el rentes és un mite. El cabell que cau quan es renta és, en la majoria dels casos, mort, i per tant, ja està esquinçat. El xampú ajuda a eliminar el greix, la brutícia i la contaminació, que afavoreixen la caiguda del cabell.
  • Aposta per una bona dieta: L’alimentació és un dels factors més importants per mantenir sa i fort el cabell. Tria aliments rics en ferro i vitamina B durant aquesta temporada per prevenir-ne la caiguda excessiva.
  • Que no se t’oblidi la hidratació! Beu aigua, sucs o infusions. Amb una correcta hidratació podràs retenir l’aigua que perd el teu cabell i proporcionaràs humitat natural a la zona capil·lar, cosa que ajudarà a retornar la flexibilitat i el moviment al teu cabell.

Com ja has pogut observar, un estil de vida saludable és fonamental perquè la caiguda del cabell no sigui excessiva. Si veus que no disminueix en uns mesos, consulta un especialista!

Entrades relacionades

Quins tipus de migranyes existeixen i com podem prevenir-la?

Quins tipus de migranyes existeixen i com podem prevenir-la?

La migranya representa un dels principals motius de consulta al servei de Neurologia. La migranya és molt més que un simple dolor de cap; és una condició debilitant que pot afectar significativament la qualitat de vida de qui la pateix. En aquest article, explorarem...

5 tips per a viure una primavera plena de salut i alegria! 

5 tips per a viure una primavera plena de salut i alegria! 

La primavera és una època meravellosa que ens ofereix nous inicis, colors brillants i temperatures més càlides. És un moment perfecte per renovar-nos i dedicar-nos al nostre benestar físic i emocional. A continuació, comparteixo amb tu cinc consells per viure una...

Encara no has provat els discs desmaquillants reutilitzables?

Encara no has provat els discs desmaquillants reutilitzables?

T’has parat mai a pensar en la gran quantitat de discs desmaquillants que gastem cada dia? I en el perjudici que això comporta per al medi ambient? Si mai havies reflexionat sobre això, aquest article pot interessar-te.  Cada vegada es parla més de la importància...