Caiguda del cabell a la tardor: perquè no cal alarmar-se

set. 23, 2022

A la tardor la caiguda de cabells és tot un clàssic! Tot i així, aquest problema es pot combatre.

Amb el canvi d’estació i l’arribada del fred, el cabell comença a caure una mica més del què és habitual. Durant la tardor cauen una mitjana de 100 pèls al dia en comptes dels habituals 30-60, cosa que fa que sigui un problema que acostumi a preocupar. Tot i així, no t’espantis! 

Què podem fer per evitar la caiguda del cabell?

T’expliquem com pots millorar aquest problema durant els mesos de fred: 

  • Dur a terme un reforç vitamínic de 3 mesos abans de la temporada. Els dermatòlegs recomanen complexos de vitamines com les B5, B6, aminoàcids, sofre, magnesi i silici. És recomanable triar complements alimentaris de qualitat (grans marques o ecològics).
  • Massatges al cuir cabellut! Els massatges al cuir cabellut estimulen la circulació sanguínia i fan que els cabells joves creixin més forts.
  • Cal rentar el cabell regularment (però tampoc cada dia). Pensar que el cabell cau més com més el rentes és un mite. El cabell que cau quan es renta és, en la majoria dels casos, mort, i per tant, ja està esquinçat. El xampú ajuda a eliminar el greix, la brutícia i la contaminació, que afavoreixen la caiguda del cabell.
  • Aposta per una bona dieta: L’alimentació és un dels factors més importants per mantenir sa i fort el cabell. Tria aliments rics en ferro i vitamina B durant aquesta temporada per prevenir-ne la caiguda excessiva.
  • Que no se t’oblidi la hidratació! Beu aigua, sucs o infusions. Amb una correcta hidratació podràs retenir l’aigua que perd el teu cabell i proporcionaràs humitat natural a la zona capil·lar, cosa que ajudarà a retornar la flexibilitat i el moviment al teu cabell.

Com ja has pogut observar, un estil de vida saludable és fonamental perquè la caiguda del cabell no sigui excessiva. Si veus que no disminueix en uns mesos, consulta un especialista!

Entrades relacionades

8 consells per uns ossos forts

8 consells per uns ossos forts

L'osteoporosi és la pèrdua de la densitat dels ossos. Quan es perd densitat, els ossos es debiliten i es fracturen més fàcilment. Una de cada tres dones patirà una fractura osteoporòtica a la vida. Per això és tan important tenir una bona salut òssia, anoteu tots...

La síndrome de l’ull sec: símptomes i tractament

La síndrome de l’ull sec: símptomes i tractament

¿Què és? L'ull sec és una malaltia que consisteix en l'escassedat de quantitat de llàgrimes i/o en el deteriorament de la seva qualitat, fet que produeix la inflamació de la superfície de l'ull. Acostuma a ser bilateral i és més comú en dones que no pas en homes,...

Quin és l’ordre correcte d’aplicació dels cosmètics?

Quin és l’ordre correcte d’aplicació dels cosmètics?

En cosmètica l'ordre dels factors sí que altera el resultat, així que és molt important que tinguis clar com aplicar els teus cosmètics per a una rutina de bellesa perfecta. En general, els productes s'apliquen de menor a major densitat. És a dir, els més lleugers han...