5 consells per desfer-te de la depressió post-vacacional 

Tornada a la rutina
set. 19, 2023

La “depressió post-vacacional” és la síndrome experimentada per algunes persones després de la tornada de vacances. Començar de nou la rutina, la feina, cuidar els nens, els deures de l’escola, els estudis, etc., pot arribar a produir irritabilitat, desànim, tristesa, apatia o problemes per dormir.

A continuació exposem algunes recomanacions perquè la tornada a la feina sigui més positiva.

1.- És normal que et sentis desanimat i amb falta d’entusiasme a la tornada de vacances: Has passat dies en família, amb amics i on el relax ha estat present probablement en tot moment. El cos necessita poc a poc anar habituant als canvis que venen, així que deixa que passin els dies, no t’angoixis pel malestar que sents. Veuràs que aviat estaràs millor.

2.- Controla els pensaments de caràcter pessimista com ara: “no hi ha dies festius properament”, “ara queda moltíssim temps per a les vacances”, etc. No aporten res. Intenta transformar-los per altres pensaments més adaptatius i positius que et generin calma i tranquil·litat davant la situació què estàs procurant adoptar de nou. 

3.- Fes el possible per gaudir de la teva feina i dels teus companys: La feina no té per què ser un lloc trist i avorrit. Així mateix, pots intentar fomentar un ambient agradable que també et podrà aportar felicitat.

4.- Tornar a la feina no és la fi del món: Quan et trobis desanimat has de pensar en tot el que t’aporta treballar, no només a nivell econòmic sinó también a nivell emocional, social, etc. Si és necessari, fes una llista de les possibles conseqüències positives de la feina. 

5.- Compte amb les exigències, pressions i la tensió que pots sentir en tornar a la feina: Potser un ambient molt exigent on, des de la tranquil·litat, passem a l’estrès continu, suposa un malestar físic i psicològic gran. El problema potser no és la tornada de les vacances sinó que estem treballant en un ambient tòxic per a nosaltres. 

És necessari instaurar moments en la nostra vida per desconnectar i sentir-nos bé en el nostre dia a dia i aprofitar el cap de setmana. Endavant amb la tornada! 

Entrades relacionades

Saps com evitar els virus gastrointestinals?

Saps com evitar els virus gastrointestinals?

La gastroenteritis és la inflamació o inflor de la membrana interna de l'estómac i intestí, per causa, la majoria de vegades, d'una infecció d'origen víric. Aquesta patologia ve sovint acompanyada d’altres símptomes com vòmits, febre i dolor abdominal, i es denomina...

Què en saps de l’osteoporosi?

Què en saps de l’osteoporosi?

El 20 d'octubre, se celebra el Dia Mundial de l'Osteoporosi, una malaltia crònica i progressiva característica per la disminució de la massa òssia i el deteriorament dels ossos que provoca que aquests es tornin més porosos i fràgils, fet que fa que resisteixin pitjor...

10 tips per cuidar el cabell durant l’estiu!

10 tips per cuidar el cabell durant l’estiu!

Protegir el cabell durant l'estiu és fonamental, ja que l'exposició prolongada al sol, el clor de les piscines, la sal del mar i altres factors ambientals poden causar danys significatius. Per això des de Farmàcia Girbau et donem 10 consells per tenir cura dels...