10 tips per cuidar el cabell durant l’estiu!

Cabell sa a l'estiu
jul. 25, 2023

Protegir el cabell durant l’estiu és fonamental, ja que l’exposició prolongada al sol, el clor de les piscines, la sal del mar i altres factors ambientals poden causar danys significatius. Per això des de Farmàcia Girbau et donem 10 consells per tenir cura dels cabells durant la temporada estival:

Comencem!

1. La gorra o el barret un must de l’estiu: Aquesta és una manera senzilla i efectiva de protegir el cabell dels rajos del sol, especialment durant les hores de màxima radiació solar.

2. Protegeix el cabell amb productes específics que tinguin protecció solar per a cabells: alguns condicionadors, olis capil·lars o cremes contenen protecció solar per ajudar a bloquejar els raigs UV i així prevenir danys.

3. No t’exposis directament al sol! Intenta mantenir-te a l’ombra sempre que sigui possible, sobretot durant les hores centrals del dia.

4. Recorda que la hidratació és molt important: La calor de l’estiu i l’exposició al sol poden deshidratar els cabells. Utilitza condicionadors o màscares hidratants una o dues vegades per setmana per mantenir el teu cabell hidratat i evitar que es torni sec i sense vida.

5. Redueix l’ús de calor: Durant els mesos d’estiu, intenta minimitzar l’ús d’eines de calor com l’assecador o la planxa. La calor addicional pot fer malbé encara més el cabell per això s’aconsella deixar que el cabell s’eixugui a l’aire lliure sempre que sigui possible.

6. Protegeix el cabell de la sal i el clor: és important que abans d’entrar a la piscina o al mar, mullis primer el cabell amb aigua neta. D’aquesta manera, el cabell absorbeix menys quantitat de clor o sal. I just després de l’exposició, renta i condiciona bé el cabell per eliminar els residus.

7. Pentinats protectors: Les trenes, cues baixes o recollits ajuden a protegir el cabell del sol i redueixen el dany causat per l’erosió del vent.

8. Saneja el cabell a la perruqueria: Visita regularment la perruqueria, d’aquesta manera ajudaràs a mantenir el cabell sa i eliminaràs les puntes obertes, evitant que es deteriori encara més.

9. Segueix una dieta saludable: Una alimentació equilibrada i rica en nutrients beneficiarà tant la salut del cabell com la de la resta del cos.

Cada cabell és diferent, així que cadascú pot ajustar aquests tips a les seves necessitats i característiques. Però recorda que des de la farmàcia també et podem ajudar, si ens necessites consulta’ns i et recomanarem el millor tractament per a tu. 😉

Entrades relacionades

5 consells per desfer-te de la depressió post-vacacional 

5 consells per desfer-te de la depressió post-vacacional 

La "depressió post-vacacional" és la síndrome experimentada per algunes persones després de la tornada de vacances. Començar de nou la rutina, la feina, cuidar els nens, els deures de l'escola, els estudis, etc., pot arribar a produir irritabilitat, desànim, tristesa,...

La protecció solar, vital per a la salut de la nostra pell

La protecció solar, vital per a la salut de la nostra pell

Tant si és estiu com hivern, la protecció solar ha d’acompanyar-te sempre (la facial i la corporal). El simple acte de posar-nos crema, oli o loció solar fa que puguem gaudir d’una pell lluminosa i homogènia al llarg dels anys, evitant els signes de l'edat, l'aparició...

Infeccions vaginals. Com identificar-les?

Infeccions vaginals. Com identificar-les?

Les infeccions vaginals són més comunes del què pensem i poden arribar a ser molt molestes i doloroses. Quasi totes les dones en sofreixen algun cop al llarg de la seva vida i els símptomes més freqüents que provoquen són:  Flux vaginal diferent de l’habitual...