Nous protectors solars: “Què cal demanar-li a un protector solar?”

protector solar
ag. 13, 2021

Any rere any cal insistir en els riscos de la pell amb el sol i com evitar-los; ara, amb l’ús de la mascareta cal tenir en compte noves variables. La nova realitat del sol ha d’adaptar-se a les circumstàncies i no pot obviar aquest maskné que ha omplert les consultes dels dermatòlegs amb pacients de totes les edats. La humitat que produeix la mascareta obstrueix els fol·licles i augmenta la presència de grans enquistats. Per tractar-los, a més d’una higiene correcta i una exfoliació adequada, cal escollir una protecció solar amb fórmules no comedogéniques.

Com triar bé el protector solar

En ple estiu, millor optar per molt alta protecció SPF 50 +, o al menys de SPF 30 per al dia a dia. Un bon protector solar ha de ser segur, hipoalergènic, no comedogènic, estable enfront dels agents externs (llum, calor, ph cutani …), d’eficàcia comprovada enfront dels raigs UVB i UVA, d’alt rendiment, resistent a l’aigua, sense perfum i testat en nens, si és per a ells. 

Nens: fàcil d’estendre, FPS 50 i sense olor

Cada raig de sol compta, sobretot en la infància. Aquí hi ha les dades per avalar: 5 cremades solars durant la infància, o una amb ampolles, dupliquen el risc de patir càncer de pell. De cara a la piscina o la platja: samarretes, gorres i para-sols que protegeixin eficaçment del sol -no totes ho fan- són equipatge imprescindible.

Vegà, resistent a l’aigua, anti contaminació…

Que sigui vegà, resistent a l’aigua, que tingui un toc de color, que tingui agents antienvelliment o fins i tot, que dissimuli les imperfeccions, o protegeixi de la pol·lució urbana, són característiques molt buscades en un protector solar en els últims anys. 

Protecció d’ampli espectre

És a dir, “que protegeixi la pell davant un gran ventall de radiacions, com les ultraviolades (B i A), els infrarojos, la llum visible i fins i tot la llum blava que emeten les pantalles dels dispositius electrònics. Aquesta protecció completa enfront de les diferents radiacions és essencial perquè són un dels principals causants de l’envelliment prematur.

Entrades relacionades

Compte amb el colesterol!

Compte amb el colesterol!

Què és el colesterol? El colesterol és un tipus de greix que es forma al fetge a partir d'aliments grassos i que exerceix diverses funcions en el nostre organisme. Quan el nivell de colesterol en sang augmenta i passa per sobre dels 200 mg/dl estem parlant...

Quin és l’ordre correcte d’aplicació dels cosmètics?

Quin és l’ordre correcte d’aplicació dels cosmètics?

En cosmètica l'ordre dels factors sí que altera el resultat, així que és molt important que tinguis clar com aplicar els teus cosmètics per a una rutina de bellesa perfecta. En general, els productes s'apliquen de menor a major densitat. És a dir, els més lleugers han...