Nous protectors solars: “Què cal demanar-li a un protector solar?”

protector solar
ag. 13, 2021

Any rere any cal insistir en els riscos de la pell amb el sol i com evitar-los; ara, amb l’ús de la mascareta cal tenir en compte noves variables. La nova realitat del sol ha d’adaptar-se a les circumstàncies i no pot obviar aquest maskné que ha omplert les consultes dels dermatòlegs amb pacients de totes les edats. La humitat que produeix la mascareta obstrueix els fol·licles i augmenta la presència de grans enquistats. Per tractar-los, a més d’una higiene correcta i una exfoliació adequada, cal escollir una protecció solar amb fórmules no comedogéniques.

Com triar bé el protector solar

En ple estiu, millor optar per molt alta protecció SPF 50 +, o al menys de SPF 30 per al dia a dia. Un bon protector solar ha de ser segur, hipoalergènic, no comedogènic, estable enfront dels agents externs (llum, calor, ph cutani …), d’eficàcia comprovada enfront dels raigs UVB i UVA, d’alt rendiment, resistent a l’aigua, sense perfum i testat en nens, si és per a ells. 

Nens: fàcil d’estendre, FPS 50 i sense olor

Cada raig de sol compta, sobretot en la infància. Aquí hi ha les dades per avalar: 5 cremades solars durant la infància, o una amb ampolles, dupliquen el risc de patir càncer de pell. De cara a la piscina o la platja: samarretes, gorres i para-sols que protegeixin eficaçment del sol -no totes ho fan- són equipatge imprescindible.

Vegà, resistent a l’aigua, anti contaminació…

Que sigui vegà, resistent a l’aigua, que tingui un toc de color, que tingui agents antienvelliment o fins i tot, que dissimuli les imperfeccions, o protegeixi de la pol·lució urbana, són característiques molt buscades en un protector solar en els últims anys. 

Protecció d’ampli espectre

És a dir, “que protegeixi la pell davant un gran ventall de radiacions, com les ultraviolades (B i A), els infrarojos, la llum visible i fins i tot la llum blava que emeten les pantalles dels dispositius electrònics. Aquesta protecció completa enfront de les diferents radiacions és essencial perquè són un dels principals causants de l’envelliment prematur.

Entrades relacionades

Tres alternatives saludables al cafè

Tres alternatives saludables al cafè

Ets de les persones que necessita un cafè al matí per començar el dia amb bon peu? En prens més de tres cafès al dia? Creus que sense el cafè no pots aguantar el ritme? Gairebé ningú qüestiona que la cafeïna, consumida moderadament, pot produir sensacions agradables....

Quins són els súper ingredients per a una pell bonica?

Quins són els súper ingredients per a una pell bonica?

Àcid hialurònic No fa falta presentar aquesta molècula estrella de la cosmètica. L'àcid hialurònic és conegut pel seu poder hidratant per a la pell. Es pot comparar amb una esponja, present de manera natural en el cos, que potencia la turgència de la pell i la frescor...