La guia definitiva per cuidar i reparar el cabell després de l’estiu

set. 20, 2021

Si heu protegit i cuidat vostra cabellera aquest estiu, segur que la notareu molt millor que altres anys. Tot i així és normal que el cabell estigui més ressec, sobretot, si heu estat a la platja o heu anat sovint a la piscina. Tant el sol, com el clor i la sal de la mar provoquen deshidratació de cabells, així com altres perjudicis com pèrdua dels pigments, cosa que afecta els cabells tenyits o amb metxes.

La deshidratació dels cabells comporta altres problemes com el tacte aspre, pèrdua de la brillantor, cabell més trencadís, feble i amb tendència al trencament, puntes obertes … Per això, a la tornada de les vacances, si no voleu tallar, hem de parar més atenció a la rutina per reparar els danys de l’estiu. 

Aquí teniu la guia definitiva per cuidar i reparar el cabell després de l’estiu:

Rentat de cabells després de l’estiu

Un dels errors més freqüents és utilitzar el mateix xampú per al cuir cabellut que per als cabells. Si el teu cuir cabellut és sec, sensible o està irritat, heu de triar un producte específic per a cuidar-lo. I, després, triar el xampú per a tenir cura de la cabellera, que després de l’estiu, ha de ser un producte reparador que ens ajudi a reconstruir la fibra, que reforci el cabell en profunditat i que li aporti nutrició.

Hidratació, fonamental per reparar el cabell després de l’estiu


Després de l’estiu els cabells necessiten, sobretot, hidratació i nutrició. Així que 1 o 2 dies a la setmana després de rentar, apliqueu una màscara reparadora. Deixeu actuar almenys 10 minuts i si pots més, millor. És recomanable treballar la mascareta perquè penetri més profundament i aplica-sempre de mitjans a puntes, mai en les arrels. 

Productes per desenredar

Després de l’estiu, com el cabell està més sec, és normal que costi més desenredar i per això és millor aplicar alguna crema abans de pentinar. Es tracta de cercar algún producte potent però gens agressiu, que amés de facilitar el pentinat, aportar flexibilitat i brillantor a la cabellera, aporti nutrició amb vitamines i minerals, que reforçarà el teu cabell dia rere dia.

Suplements per prevenir la caiguda de la tardor 

A la tornada de l’estiu, i amb la tardor ja a la volta de la cantonada, sol haver-hi una important caiguda de cabells, i per això, segons l’opinió de Meritxell Martí és important recórrer a suplements que continguin aminoàcids, com la cistina, vitamines com la biotina, llevat de cervesa i germen de blat. Pregunta a la nostra farmàcia i t’ajudarem a trobar el millor còctel vitamínic!

Entrades relacionades

Comença l’any amb una dieta sana i molt esport!

Comença l’any amb una dieta sana i molt esport!

No hi ha res millor que començar un nou any que amb una dieta saludable i practicant esport. En aquest post us donem alguns tips que us ajudaran a posar-ho en marxa! Després de tots els excessos típics de les vacances de Nadal, estar actiu és més important que mai....

Consells per prevenir els problemes digestius pels àpats de Nadal

Consells per prevenir els problemes digestius pels àpats de Nadal

Durant les festes nadalenques es multipliquen les reunions en les quals el menjar i la beguda són protagonistes. Són moments en els quals es menja i es beu més de l’habitual amb el consegüent perjudici que pot ocasionar al nostre aparell digestiu, i per això, des de...

8 consells per uns ossos forts

8 consells per uns ossos forts

L'osteoporosi és la pèrdua de la densitat dels ossos. Quan es perd densitat, els ossos es debiliten i es fracturen més fàcilment. Una de cada tres dones patirà una fractura osteoporòtica a la vida. Per això és tan important tenir una bona salut òssia, anoteu tots...