La guia definitiva per cuidar i reparar el cabell després de l’estiu

set. 20, 2021

Si heu protegit i cuidat vostra cabellera aquest estiu, segur que la notareu molt millor que altres anys. Tot i així és normal que el cabell estigui més ressec, sobretot, si heu estat a la platja o heu anat sovint a la piscina. Tant el sol, com el clor i la sal de la mar provoquen deshidratació de cabells, així com altres perjudicis com pèrdua dels pigments, cosa que afecta els cabells tenyits o amb metxes.

La deshidratació dels cabells comporta altres problemes com el tacte aspre, pèrdua de la brillantor, cabell més trencadís, feble i amb tendència al trencament, puntes obertes … Per això, a la tornada de les vacances, si no voleu tallar, hem de parar més atenció a la rutina per reparar els danys de l’estiu. 

Aquí teniu la guia definitiva per cuidar i reparar el cabell després de l’estiu:

Rentat de cabells després de l’estiu

Un dels errors més freqüents és utilitzar el mateix xampú per al cuir cabellut que per als cabells. Si el teu cuir cabellut és sec, sensible o està irritat, heu de triar un producte específic per a cuidar-lo. I, després, triar el xampú per a tenir cura de la cabellera, que després de l’estiu, ha de ser un producte reparador que ens ajudi a reconstruir la fibra, que reforci el cabell en profunditat i que li aporti nutrició.

Hidratació, fonamental per reparar el cabell després de l’estiu


Després de l’estiu els cabells necessiten, sobretot, hidratació i nutrició. Així que 1 o 2 dies a la setmana després de rentar, apliqueu una màscara reparadora. Deixeu actuar almenys 10 minuts i si pots més, millor. És recomanable treballar la mascareta perquè penetri més profundament i aplica-sempre de mitjans a puntes, mai en les arrels. 

Productes per desenredar

Després de l’estiu, com el cabell està més sec, és normal que costi més desenredar i per això és millor aplicar alguna crema abans de pentinar. Es tracta de cercar algún producte potent però gens agressiu, que amés de facilitar el pentinat, aportar flexibilitat i brillantor a la cabellera, aporti nutrició amb vitamines i minerals, que reforçarà el teu cabell dia rere dia.

Suplements per prevenir la caiguda de la tardor 

A la tornada de l’estiu, i amb la tardor ja a la volta de la cantonada, sol haver-hi una important caiguda de cabells, i per això, segons l’opinió de Meritxell Martí és important recórrer a suplements que continguin aminoàcids, com la cistina, vitamines com la biotina, llevat de cervesa i germen de blat. Pregunta a la nostra farmàcia i t’ajudarem a trobar el millor còctel vitamínic!

Entrades relacionades

Hidratació dels llavis a l’hivern

Hidratació dels llavis a l’hivern

L'hivern és un desafiament fins i tot per a aquelles persones que estimen aquesta estació. I és que, a qui més o a qui menys, li resulta una molèstia haver de posar-se més de 2 peces de roba només per a baixar a la fleca per una barra de pa o a tirar les...

Claus per a passar unes festes de Nadal saludables

Claus per a passar unes festes de Nadal saludables

Les claus per a passar unes festes de Nadal saludables t'ajudaran a passar-ho bé sense por de caure malalt i gaudir agradablement amb els teus sers estimats i amics. Per això, avui t’explicarem algunes de les recomanacions més efectives.  La prevenció de...

Com combatre el mal d’esquena

Com combatre el mal d’esquena

El dolor d'esquena és molt habitual en la població, ja sigui per haver dormit en una mala postura, realitzar un sobreesforç, estrès, una lesió, per tenir sobrepès o per sobrecarregar l'esquena amb el treball i els moviments repetitius. En gran manera, podem evitar tot...