Hidratació dels llavis a l’hivern

llavis secs
gen. 20, 2022

L’hivern és un desafiament fins i tot per a aquelles persones que estimen aquesta estació. I és que, a qui més o a qui menys, li resulta una molèstia haver de posar-se més de 2 peces de roba només per a baixar a la fleca per una barra de pa o a tirar les escombraries. 

Aquesta època de l’any és la més dura sens dubte per als nostres llavis que, normalment, s’assequen, s’esquerden i es deshidraten fàcilment degut a la seva fina pell i gran sensibilitat. Per això, és fonamental que posem especial atenció en la seva cura. 

Per a garantir que els nostres llavis no s’assequin, ens causi dolor, es vegin estèticament lletjos amb les baixes temperatures i l’aire fred de l’hivern, és important mantenir-los molt ben hidratats. 

Com mantenir els llavis ben hidratats i saludables a l’hivern

  1. Beure aigua durant el dia. Moltes persones s’obliden de beure aigua, sobretot a l’hivern, que disminueix la sensació de set, però hem de tenir en compte la importància que té l’aigua per a la nostra salut i la de la pell i també dels llavis. 
  2. Fer servir productes hidratants per als llavis, amb olis essencials, vaselina i glicerina. A més, si pot ser, amb protector solar per a protegir contra els raigs del sol. 
  3. Evitar cometre l’error de llepar-se els llavis quan estan secs. La saliva conté enzims que fa que els llavis s’assequin i s’irritin encara més.
  4. Fer cremes naturals casolanes. Podem fer una crema amb oli d’oliva i barrejar-ho amb alvocat. La mel, l’oli d’ametlles i l’àloe vera també són molt efectius per a hidratar-los. 
  5. Exfoliar cada setmana els llavis, d’aquesta manera estarem eliminant la pell morta. Un bon exfoliant natural és la mel amb sucre. 
  6. Aplicar bàlsam abans d’anar al llit. Moltes persones només es posa crema hidratant per als llavis al matí o per a sortir al carrer i s’obliden de la importància que és posar-se també per a anar a dormir, ja que, 8 hores sense beure aigua i amb la boca oberta pot ressecar molt els llavis. 
  7. Evitar mossegar-los. Això és un costum que tenen moltes persones, sobretot aquelles que estan estressades. És un hàbit totalment oposat a la bona cura dels llavis.
  8. Fer un massatge. Si adoptem el costum de fer-lis un massatge de tant en tant aconseguirem activar una bona circulació de la sang.

Els nostres llavis és una de les parts més seductores del nostre cos, i al mateix temps, la més sensible i la que més exposada es troba als agents externs, com en aquest cas, el fred. Així que, és fonamental mantenir-los en les millors condicions possible i molt ben cuidats i hidratats.

Entrades relacionades

8 consells per uns ossos forts

8 consells per uns ossos forts

L'osteoporosi és la pèrdua de la densitat dels ossos. Quan es perd densitat, els ossos es debiliten i es fracturen més fàcilment. Una de cada tres dones patirà una fractura osteoporòtica a la vida. Per això és tan important tenir una bona salut òssia, anoteu tots...

La síndrome de l’ull sec: símptomes i tractament

La síndrome de l’ull sec: símptomes i tractament

¿Què és? L'ull sec és una malaltia que consisteix en l'escassedat de quantitat de llàgrimes i/o en el deteriorament de la seva qualitat, fet que produeix la inflamació de la superfície de l'ull. Acostuma a ser bilateral i és més comú en dones que no pas en homes,...

Caiguda del cabell a la tardor: perquè no cal alarmar-se

Caiguda del cabell a la tardor: perquè no cal alarmar-se

A la tardor la caiguda de cabells és tot un clàssic! Tot i així, aquest problema es pot combatre. Amb el canvi d'estació i l'arribada del fred, el cabell comença a caure una mica més del què és habitual. Durant la tardor cauen una mitjana de 100 pèls al dia en comptes...