Hidratació dels llavis a l’hivern

llavis secs
gen. 20, 2022

L’hivern és un desafiament fins i tot per a aquelles persones que estimen aquesta estació. I és que, a qui més o a qui menys, li resulta una molèstia haver de posar-se més de 2 peces de roba només per a baixar a la fleca per una barra de pa o a tirar les escombraries. 

Aquesta època de l’any és la més dura sens dubte per als nostres llavis que, normalment, s’assequen, s’esquerden i es deshidraten fàcilment degut a la seva fina pell i gran sensibilitat. Per això, és fonamental que posem especial atenció en la seva cura. 

Per a garantir que els nostres llavis no s’assequin, ens causi dolor, es vegin estèticament lletjos amb les baixes temperatures i l’aire fred de l’hivern, és important mantenir-los molt ben hidratats. 

Com mantenir els llavis ben hidratats i saludables a l’hivern

  1. Beure aigua durant el dia. Moltes persones s’obliden de beure aigua, sobretot a l’hivern, que disminueix la sensació de set, però hem de tenir en compte la importància que té l’aigua per a la nostra salut i la de la pell i també dels llavis. 
  2. Fer servir productes hidratants per als llavis, amb olis essencials, vaselina i glicerina. A més, si pot ser, amb protector solar per a protegir contra els raigs del sol. 
  3. Evitar cometre l’error de llepar-se els llavis quan estan secs. La saliva conté enzims que fa que els llavis s’assequin i s’irritin encara més.
  4. Fer cremes naturals casolanes. Podem fer una crema amb oli d’oliva i barrejar-ho amb alvocat. La mel, l’oli d’ametlles i l’àloe vera també són molt efectius per a hidratar-los. 
  5. Exfoliar cada setmana els llavis, d’aquesta manera estarem eliminant la pell morta. Un bon exfoliant natural és la mel amb sucre. 
  6. Aplicar bàlsam abans d’anar al llit. Moltes persones només es posa crema hidratant per als llavis al matí o per a sortir al carrer i s’obliden de la importància que és posar-se també per a anar a dormir, ja que, 8 hores sense beure aigua i amb la boca oberta pot ressecar molt els llavis. 
  7. Evitar mossegar-los. Això és un costum que tenen moltes persones, sobretot aquelles que estan estressades. És un hàbit totalment oposat a la bona cura dels llavis.
  8. Fer un massatge. Si adoptem el costum de fer-lis un massatge de tant en tant aconseguirem activar una bona circulació de la sang.

Els nostres llavis és una de les parts més seductores del nostre cos, i al mateix temps, la més sensible i la que més exposada es troba als agents externs, com en aquest cas, el fred. Així que, és fonamental mantenir-los en les millors condicions possible i molt ben cuidats i hidratats.

Entrades relacionades

Quin és l’ordre correcte d’aplicació dels cosmètics?

Quin és l’ordre correcte d’aplicació dels cosmètics?

En cosmètica l'ordre dels factors sí que altera el resultat, així que és molt important que tinguis clar com aplicar els teus cosmètics per a una rutina de bellesa perfecta. En general, els productes s'apliquen de menor a major densitat. És a dir, els més lleugers han...

Consells per cuidar i protegir la teva pell a l’hivern

Consells per cuidar i protegir la teva pell a l’hivern

L’hivern és l’època de l’any en la qual la pell es ressent més a causa de les baixes temperatures, el vent, la humitat… La pell pot sofrir episodis de sequedat, provocant que perdi lluminositat i elasticitat.  Les zones més sensibles com les galtes, els llavis,...