Compte amb el colesterol!

Compte amb el colesterol!
juny 19, 2024

Primer de tot: què és el colesterol?

El colesterol és un tipus de greix que es forma al fetge a partir d’aliments grassos i que exerceix diverses funcions al nostre organisme. Quan el nivell de colesterol a la sang augmenta i passa per sobre dels 200 mg/dl estem parlant d’hipercolesterolèmia

Aquesta presència superior de colesterol està lligada a problemes coronaris, estil de vida, al sexe de la persona ia tipus de dieta. I, encara que no ho creguis, és un problema que pateix un ampli percentatge de la població i que és important regular perquè aquest no desemboqui en problemes més grans.  

Quines són les causes de la hipercolesterolèmia? 

Els motius principals de la hipercolesterolèmia són: una alimentació poc saludable i amb alt contingut en greixos saturats i la manca d’exercici físic.

Es pot prevenir la hipercolesterolèmia?

Podem dur uns hàbits saludabels en el nostre dia a dia per a cuidar-nos. Les principals recomanacions per prevenir la hipercolesterolèmia són:

  • Mantenir un pes adequat. Si pateixes obesitat o sobrepès, és molt important que perdis pes.
  • Moderar el consum d’alcohol i evitar el tabac.
  • Seguir una dieta equilibrada. Evitar els greixos saturats, consumir diàriament aliments amb alt contingut en fibra i evitar la sal. 
  • Mesurar periòdicament els nivells de colesterol. Vigilar el colesterol mitjançant anàlisis regulars de sang, sobretot si hi ha antecedents familiars amb aquest problema. 
  • Fer exercici físic aeròbic moderat. Un mínim de 30 minuts 5 dies a la setmana, amb una intensitat de 60-80% de la freqüència cardíaca màxima.

Si tens qualsevol dubte, vine a la farmàcia i pregunta’ns. Recorda que controlar el teu colesterol és més fàcil del que sembla i la teva salut ho agrairà! No descuidis el teu colesterol aquest estiu.

Entrades relacionades

3 esmorzars antiinflamatoris ideals per a l’estiu! 

3 esmorzars antiinflamatoris ideals per a l’estiu! 

L'estiu és el moment perfecte per gaudir d'aliments frescos i nutritius que no només ens refresquen sinó que també ajuden a mantenir la nostra salut en òptimes condicions. En aquest article, explorarem tres opcions d'esmorzars antiinflamatoris que no només són...

Quins tipus de migranyes existeixen i com podem prevenir-la?

Quins tipus de migranyes existeixen i com podem prevenir-la?

La migranya representa un dels principals motius de consulta al servei de Neurologia. La migranya és molt més que un simple dolor de cap; és una condició debilitant que pot afectar significativament la qualitat de vida de qui la pateix. En aquest article, explorarem...

5 tips per a viure una primavera plena de salut i alegria! 

5 tips per a viure una primavera plena de salut i alegria! 

La primavera és una època meravellosa que ens ofereix nous inicis, colors brillants i temperatures més càlides. És un moment perfecte per renovar-nos i dedicar-nos al nostre benestar físic i emocional. A continuació, comparteixo amb tu cinc consells per viure una...