Com combatre el mal d’esquena

nov. 19, 2021

El dolor d’esquena és molt habitual en la població, ja sigui per haver dormit en una mala postura, realitzar un sobreesforç, estrès, una lesió, per tenir sobrepès o per sobrecarregar l’esquena amb el treball i els moviments repetitius.

En gran manera, podem evitar tot això fent alguns canvis i incorporant hàbits saludables nous. Però, si en el teu cas, ja sents molèsties, et mostrarem diverses formes de combatre el dolor d’esquena així com diferents tractaments i algunes recomanacions preventives.

Consells preventius per a combatre el dolor d’esquena

Practica esport

L’activitat física és essencial per a una vida saludable. L’esport fa que la musculatura, els lligaments i les articulacions siguin més fortes i flexibles, per la qual cosa serà més difícil patir una lesió.

Exercicis d’estirament

Existeixen diferents exercicis d’estirament específics que t’ajudaran a prevenir o alleujar els dolors d’esquena ja que aquests alliberen les tensions o càrregues musculars. Una pràctica molt completa que mantindrà la teva esquena relaxada, fort i flexible és el ioga.

Millora les postures corporals i evita el sobreesforç 

Tant en el treball com en el dia a dia corregeix les teves postures corporals, és la principal solució per a prevenir dolors d’esquena. També és fonamental evitar agafar molt de pes o fer-ho amb ajuda d’algú o eines que facilitin la labor.

Utilitza elements ergonòmics

Adapta l’entorn a tu. És important utilitzar una cadira que et permeti recolçar bé l’esquena (sobretot si passaràs temps en ella), dormir amb un coixí i un matalàs de qualitat, utilitzar una taula adaptada a la teva altura, etc.

Quins tractaments tenim per al mal d’esquena?

Fàrmacs

Pots prendre medicaments sense recepta com el paracetamol i l’ibuprofè per a disminuir el dolor, tot i així, sempre consulta abans amb el teu metge o farmacèutic. Una altra opció són els AINE d’ús tòpic (gel, esprai o cremes) en la zona.

Alterna fred i calor en la zona 

L’aplicació de fred i calor en la zona lumbar resulta molt eficaç per a alleujar els dolors ja que redueix la rigidesa muscular i fa efecte calmant. Alterna una bossa tèrmica de calor amb una de gel fred, una o dues vegades diàries, i en pocs dies aniràs sentint millora.

Massatges corporals

Els massatges quiropràctics poden servir tant per a prevenir com per a tractar contractures.

Recursos naturals

Una alternativa sana són les infusions d’herbes per al dolor d’esquena i l’ús de cremes naturals.

D’altra banda, és necessari controlar l’excés d’estrès, ja que pot provocar perjudicis en la salut, entre ells, dolor d’esquena. Per a reduir-ho convé meditar, practicar la respiració conscient, fer ioga…

Entrades relacionades

Quin és l’ordre correcte d’aplicació dels cosmètics?

Quin és l’ordre correcte d’aplicació dels cosmètics?

En cosmètica l'ordre dels factors sí que altera el resultat, així que és molt important que tinguis clar com aplicar els teus cosmètics per a una rutina de bellesa perfecta. En general, els productes s'apliquen de menor a major densitat. És a dir, els més lleugers han...

Consells per cuidar i protegir la teva pell a l’hivern

Consells per cuidar i protegir la teva pell a l’hivern

L’hivern és l’època de l’any en la qual la pell es ressent més a causa de les baixes temperatures, el vent, la humitat… La pell pot sofrir episodis de sequedat, provocant que perdi lluminositat i elasticitat.  Les zones més sensibles com les galtes, els llavis,...